Naar hoofdinhoud
Filmfestival Hero
Voor gepassioneerde filmfanaten

Platform Nederlands Film Festival

Pageviews 520k
Piek bezoekers 4.8k
Films 12.5k

Voor gepassioneerde filmfanaten

Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. Anderhalve week is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de nieuwste speelfilms, documentaires, animaties, korte films, series, VR-producties én tal van evenementen worden gepresenteerd voor jong en oud. Wat begon als een bescheiden festival in 1981 is in omvang, bereik en impact uitgegroeid tot het gezichtsbepalende festival van de Nederlandse film en beeldcultuur. Het NFF is daarnaast het hele jaar door actief met activiteiten voor publiek en professional. In samenwerking met het NFF en Ramdath Mos (design) ontwikkelden we een multimedia platform voor iedereen in Nederland die net als het NFF helemaal gek is van alles dat met film te maken heeft. En dat zijn er veel. Tijdens het festival behaalde het platform ruim 520.000 pageviews en bereikten we pieken van 4.800 gelijktijdige bezoekers. En dat is niet zo vreemd, want naast heel veel informatie en slimme features bevat het platform een database met ruim 12.500 films!

Samen met RootNet, die verantwoordelijk is voor de hosting, hebben we een plan gemaakt om deze bezoekersstroom en slimme features snel en bereikbaar te houden.

Slimme functies:

  • Programma met uitgebreide filters.
  • Compleet NFF Historie met alle films van alle edities.
  • Mijn NFF omgeving met afspraken, profiel, accreditaties, etc.
  • API koppelingen met Vriendenloterij, ticketing, CRM, Videoplayer en festival administratie.
  • Nieuw opgezette Single sign-on (SSO) met een migratie mogelijkheid voor oude gebruikers waarmee gebruikers kunnen inloggen op Mijn NFF en andere applicaties van het NFF.
  • Asynchroon inladen van content op basis van acties gebruiker en afhankelijk van paginacontent en 3rd party API-koppeling.
  • Voor een snelle en lichtere website tonen we YouTube & Vimeo videos en de Chat plugin als statische content. Pas als je de video gaat afspelen wordt YouTube of Vimeo geladen en als je wilt chatten de Chat plugin.
  • Technieken: Craft CMS, VUE, Laravel, Redis, Algolia seach, AWS Amazon Cloudfront CDN, Queues voor achtergrond taken.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk filmfestival.nl.

Resultaat en doorontwikkeling

Deze editie van het Nederlands Film Festival zit erop! De komende maanden gaan we op basis van data, gebruikersfeedback en inzichten van Appmanschap en NFF het platform verder uitbreiden en optimaliseren.